dinsdag 14 juli 2009

Mijn eerste haakwerkje(tunisch haken)



Haakwerk heb ik altijd al mooi gevonden en vroeger heb ik ook weleens een poging gedaan om het te leren.
Van echte werkstukken maken is het nooit gekomen. Breien lag me geloof ik toch meer.
Nu zocht ik nog wat om in een verloren uurtje te doen. Lekker zo'n "tussendoor-handwerkje" en weer eens een poging om het haken onder de knie te krijgen.
Ik kwam terecht op deze site en dit werkje leek me wel wat. Het enige wat je nodig hebt is; 1 tunische haaknaald en garen ;de beschrijving van het brillenhoesje krijg je er gratis bij. Leuk als je pas met haken begint. Het was wel even goed opletten, maar als je eenmaal weet hoe het moet is het een makkie. En...........superverslavend.

zaterdag 11 juli 2009

Top 22b Knipmode Juli 2009



2 Weken geleden stond er op de zaterdagmarkt in Nijmegen 'n lapjeskraam. Lekker even snuffelen en daar lagen allerlei tricots met leuke motiefjes. Ik had er 1 in de hand, maar wist eigenlijk niet goed wat ik er van moest maken. Nou, eerst maar even verder shoppen dan.
Op het einde van de rit toch maar het lappie gekocht. Uiteindelijk is het deze zomerse top geworden. Ik vond hem eigenlijk nét iets te kort en heb hem daarom verlengd. Er moet wel een topje onder, anders is hij te "bloot", maar hij zit lekker. Deze gaat zeker mee op vakantie.
Morgen zou het niet zo'n mooi weer worden. Dan kan ik mooi eens mijn naaihol op ruimen. Het lijkt wel of er een explosie heeft plaats gevonden van patronen, stofjes, draadjes, etc. Mmm, lekker muziekje erbij........dan wil het vast wel lukken.