zondag 28 juni 2009

Zomerrok

En nóg een patroon uit de Knipmode van februari 2009!
Deze stof heb ik ook in Zwolle gekocht; gelijk met de stof van de onderstaande blouse. Wel in verschillende winkels.
Eigenlijk heel raar dat ik met deze stof thuis kwam. Meestal is het blauw of groen en dit is dus totaal wat anders, maar ik vond het zo'n leuk stofje.
Voor dit stofje vond ik een eenvoudig model wel geschikt.
Ik heb al heel wat kledingstukken gemaakt, maar dit was voor het eerst dat ik een voeringrokje in elkaar heb gezet. Het was wel even het hoofd erbij houden(even goed kijken dat de naad voor de rits aan de goede kant open gelaten wordt).
Het t-shirt op de pop is gekocht. Ik had ook een gele gekocht, maar ik denk dat deze toch een andere bestemming krijgt. Ik vond het geheel wel erg "gelig" worden, of het is een kwestie van wennen. Het geel in de rok is in het echt trouwens "warmer" van kleur. Zo lastig om dat goed te fotograferen.

woensdag 17 juni 2009

Dinerbonnenverpakking


Voor het feest van mijn zus zou ieder(een andere zus en broer van mij) een deel van het verzorgen van de cadeautjes op zich nemen.
Mijn "taak" was het regelen van dinerbonnen. De verpakking van deze bonnen vond ik niet echt feestelijk en tja, wat doe je dan..........
Hier vlakbij hebben we een leuk hobbyzaakje. Zo'n lekker snuffelwinkeltje, waar je ideeën 10x in 1 minuut kunnen veranderen. Ik heb daar een lange tijd rond gelopen (was een straf hoor) en zie hier het resultaat.

zondag 14 juni 2009

Blouse- Knipmode februari 2009




Volgende week is mijn zus 40 jaar getrouwd en hebben we een feestje. Een mooie gelegenheid om weer wat nieuws te maken.
De stof lag al een jaar in de kast en heb ik gekocht tijdens een dagje winkelen in Zwolle.
Ik vond het zo'n mooie stof(een soort voile en die witte "strepen" lijkt wel een soort wol, die door de groene stof is geweven), maar ik had er nog geen speciale bestemming voor. Maar nu........
Een witte linnen broek met topje eronder en klaar!! De ketting had ik nog en leek me wel mooi erbij, tenzij ik voor die tijd nog een andere tegen kom. Maar dat zie ik nog wel.