zaterdag 28 februari 2009

Hij is af!!




Al een hele tijd geleden had ik paarse gebreide stof bij Karteris gekocht om een trui te maken.
Tot nu toe kon ik geen leuk model vinden, totdat ik foto's in de blog van Corrie (sancho) zag.
Daar stond een mooie fleecetrui en ik had zoiets van..........dát model wordt het. Het bleek een patroon te zijn uit de Augustus Knipmode van 2008. Nog bedankt voor de inspiratie Corrie.
Het was akelige stof om te verwerken, maar uiteindelijk is het toch wat geworden.
De zomen (onderkant en mouwen) zijn super geworden, dankzij De Tip van Joke (sancho) . Thnx!!

Prikbordje










Birgit kreeg een opdracht van school voor het vak CKV(culturele en kunstzinnige vorming;5 VWO) om iets creatiefs te doen/maken. Lekker duidelijke omschrijving dus.
Tja, en als er dan gevraagd wordt om mee te denken........ Het idee van het welbekende prikbord op sancho leek haar wel wat (hiphandwerk). Verleden jaar is haar kamer pas opgeknapt en hebben we 1 muur met een motief behangen en de overige muren effen. Het leek haar wel wat om het prikbordje (niet zo'n grote, daar het ook nog mee naar school vervoerd moest worden) in die kleurstellingen te doen.
Deze week had ze nog vakantie en een dagje Utrecht stond nog op het programma. Gezellig een dagje samen uit geweest en bij Ria's fournituren geslaagd voor de benodigdheden. Voor een klein prikbord konden we niet slagen en hebben toen maar een schildersdoekje gekocht. Fiberfill had ik thuis nog liggen, dus al met al nog betaalbaar.
Het was wel even ploeteren maar ze heeft het toch maar mooi voor elkaar gekregen.

donderdag 19 februari 2009

Joggingvest



Eindelijk weer eens wat gemaakt. Door het patroontekenen schiet het naaien er aardig bij in. Best wel jammer en om het niet te verleren ........ op naar Karteris !!
De stof die ik daar had gekocht(tegen beter weten in) was eigenlijk voor een vest voor Menno. Hij draagt veel van deze vesten, maar doordat hij lang en slank is(vorige week tot de ontdekking gekomen dat ik nu de "kleinste" hier in huis ben) , zijn de gekochte vesten eigenlijk wat te breed en konden ook wat langer. Tja, en wat is er dan mooier om het zelf te maken. Maar
meneertje wil niks zelfgemaakts meer aan.
Ben toen voor mezelf aan de slag gegaan(toevallig(??) had ik toch voldoende stof). Het is een patroon uit een Ottobre-woman(herfst/winter 2007) geworden. Wel heb ik eerst even de maten vergeleken met een vest wat me goed zit. Het vest past perfect en zít me toch lekker. Het sjaaltje heb ik verleden jaar eens gebreid en vond ik er wel goed bij passen.