maandag 29 december 2008

Pyjamabroek




Het leek me fijn om er nog een pyjamabroek bij te hebben. Dat is een van mijn favoriete kledingstukken. Zo gauw ik er 's avonds niet meer uit hoef en weet dat er niemand meer langs komt, dan gaat bij mij de jogging/pyjamabroek aan. Lekker met een t-shirt/trui erover. Zaaaalig.
Bij de stoffenkraam flanel besteld. Deze had ik binnen 3 dagen in huis. Nog net vóór de Kerst, dus als ik er dan zin in had kon ik er zo mee aan de slag.
In een oude Knipmode (2003) een patroon gevonden en aan de gang er mee!! Hij zat zo in elkaar. Hihi, nu weet ik ook waarom. Was er bij het dubbel leggen van de stof vanuit gegaan dat het met de ruiten wel goed zou komen. Niet dus. Ze lopen nu dus niet door. Mijn man vond de broek wel bij me passen. Juist lekker eigenwijs niet-doorlopende-ruiten.
Volgende keer toch maar beter op letten. Tja, dat heb je als je gauw klaar wilt zijn. Nou vind ik het voor een pyjamabroek niet zo'n ramp en hij zit wel heel erg lekker.

donderdag 25 december 2008

Zelfgetekende rok (no.2)






Voor de cursus patroontekenen had ik nog steeds een rokpatroon liggen. Dit patroon(knipmode, februari 2006)) had ik lang geleden al eens gemaakt(van spijkerstof), maar het leek me nu ook wel een uitdaging om hem zelf te tekenen op mijn eigen maten.
Deze keer is hij van rib gemaakt. Het t-shirt had ik al een tijd in huis(samen met mijn dochter gekocht tijdens een dagje Groningen) en het leek me leuk om daar een rok bij te maken. Maar oh, oh, oh, wat een lastige kleur. In eerste instantie dacht ik dat de hoofdkleur een soort bruin was, maar nee. De kleur zit toch meer aan de groenige kant. Op de markt hier in Arnhem zag ik wat liggen. Het t-shirt er bij gehouden en yes........dit was de kleur die er het beste bij kwam. Zelf had ik liever babyrib gehad, maar die was niet in die kleur te krijgen. Het is dus een dikkere rib geworden.

woensdag 24 december 2008

Santa....... toch nog voor de Kerst af


Zo vroeg als ik het pakket gekocht had......
Vorige week kreeg ik het ineens te pakken. Toen ik het pakket zag liggen had ik zoiets van; "dat kan niet hoor". In september gekocht en nu nog niet af. Dus.......mezelf een schop gegeven en me voorgenomen om er iedere dag wat aan te doen, zodat hij met de Kerst klaar zou zijn.
Eigenlijk is het jammer dat hij nu af is. Heb er heel veel plezier aan beleefd bij het maken.
Net als met kleding maken zie je het groeien.
Het is wel een lange slungel en nu dus nog zoeken naar een mooie plaats waar hij tot zijn recht komt.
Voor de foto mocht hij even in een stoel poseren.